Achillespeesklachten

Twijfelt of u terecht kan met uw klachten?
Bel of mail ons dan!

​Hardlopers kampen vaak met achillespees irritatie. Voel jij je aangesproken?

Er zijn verschillende oorzaken voor achillespees klachten. Meerdere factoren kunnen een ontsteking uitlokken. Als bijvoorbeeld de bezenuwing van je kuitspier onder stress staat zal je kuitspier onder spanning komen te staan. Een voetafwijking zoals een platvoet kan ook oorzaak zijn tot klachten.


Vaak is er ergens anders in je lichaam een blokkade aanwezig waardoor achillespees klachten ontstaan, zoals bijvoorbeeld in je rug, heup of buik. Omdat het lichaam probeert te compenseren ontstaan er klachten aan je achillespees. Voornamelijk als je langdurige klachten hebt is dit vaak de oorzaak.


Symptomen die je kan ervaren zijn pijn en stijfheid rondom je achillespees. Vooral als je in de ochtend uit bed stapt of opstaan na een tijdje zitten pijnlijk is. Je spieren en pezen moeten eerst opwarmen voordat je pijn wegtrekt. De ene dag is het erger dan de andere dag.


Heb jij deze symptomen en wil je snel weer gaan sporten?! 

De osteopaat gaat samen met jou op zoek naar waar de blokkade zit zodat je snel weer je favoriete rondje kan rennen. 

 

Achilles is de belangrijkste held uit de Trojaanse oorlog. Hij wordt beschreven als de dapperste, schoonste en sterkste van alle helden. Om hem kwetsbaar te maken had zijn moeder, de zeenimf Thetis, hem in de rivier de Styx gedompeld. Ze hield hem vast aan zijn hiel zodat deze niet in aanraking was geweest met het water. Zo was het enige zwakke punt in zijn lichaam zijn hiel. Maak nu een afspraak