Enkelklachten

Twijfelt of u terecht kan met uw klachten?
Bel of mail ons dan!

Met je verkeerde been uit bed gestapt?

Enkelklachten komen veel voor in diverse soorten en maten. De stand van je voet en enkel is heel belangrijk voor je knieën, heupen, bekken en je rug. Is hier een beperking dan kan het heel goed zijn dat je last krijgt van een van deze gewrichten. Andersom kan het natuurlijk ook zo zijn dat je lichaam niet goed functioneert door een blokkade in je enkel.

Bij pijn aan de enkel denken we vaak aan een ongeluk zoals bijvoorbeeld een misstap. Dit noemen we acute enkelklachten en gaat vaak samen met plotse heftige pijn, zwelling en soms een bloeduitstorting


Terugkerende enkelklacht is bijvoorbeeld een aangeboren voetafwijking zoals bijvoorbeeld een platvoet waardoor je enkel niet goed wordt belast, maar ook slijtage van je gewrichten door ouderdom, obesitas of een beenlengteverschil kunnen leiden tot pijn in je enkel.


Bij sport word je enkel vaak nog meer belast zoals bij springen en rennen. Veel krachten komen vrij op de enkel bij de afwikkeling en bij het plaatsen van je voet, wat efficiënt moet zijn om je sport goed te kunnen uitvoeren. Een goed functionerende enkel kan je sportprestatie verbeteren. 


Osteopathie kan helpen je blokkades op te heffen en zorgen dat je zo spoedig mogelijk weer je favoriete sport kan beoefenen. 

 

Wist je dat je écht met het verkeerde been uit bed kan stappen? En, en dat is veel saillanter, dat het verkeerde been niet je linker maar je rechter is?


Hotelketen Premier Inn uit Engeland deed onderzoek onder 3.000 Britse volwassenen en kwam tot deze verrassende conclusie.


Diegene die de linkerkant van het tweepersoonsbed inpikt is gelukkiger en positiever dan de slaper aan de rechterkant.


(https://morpheus.nl/met-het-verkeerde-been-uit-bed)Maak nu een afspraak