Elke maand weer dezelfde pijnlijke menstruatie.
Wat als dat ook anders kan!
De oorzaak van menstruatieklachten is multifactorieel. Voor, tijdens en na de menstruatie vinden er veel veranderingen, op hormonaal gebied, in het lichaam plaats. Onder PMS of ‘premenstrueel syndroom’ vallen emotionele en / of fysieke symptomen zoals opgeblazen voel, rugklachten, hoofdpijn, pijn in onderbuik, veel bloedverlies, veel vocht vasthouden en prikkelbaarheid.
80% van de vrouwen ervaart een vorm van PMS in de 2de helft van hun cyclus.
De baarmoeder ligt in het bekken en zit vast met banden die o.a. bevestigd zijn aan het schaambeen en het heiligbeen. Wanneer er spanning rond de baarmoeder zit en niet vrij in haar beweging is, wordt er aan het heiligbeen en schaambeen getrokken waardoor er pijn kan ontstaan in de liezen of in de lage rug. Door spanning kan de afvoer van bloed minder goed verlopen en kunnen er klachten ontstaan zoals bijvoorbeeld onrustige benen, uitstralingsklachten en een zwaar of moe gevoel in de rug.
Ook kunnen je menstruatie klachten een medische oorzaak hebben zoals bijvoorbeeld een vleesboom, cysten, gevolgen van eileiderontsteking, endometriose of een spiraaltje.
Door verandering in de hormoonspiegel kan er een extra belasting zijn van de lever. Wanneer de lever dit niet goed kan verwerken ontstaat er een verzuring van het lichaam en kunnen klachten ontstaan bij de menstruatie.
Wij onderzoeken je lichaam op blokkades rond de bekkenbodem maar ook elders zoals bijvoorbeeld de lever om zo te zorgen dat jouw menstruatie zo soepel mogelijk verloopt en de klachten die je ervaart te verminderen.
Vrouwen verliezen jaarlijks gemiddeld bijna 9 dagen aan arbeidsproductiviteit door menstruatie. Voor, tijdens en na de menstruatie vinden er veel veranderingen in het lichaam plaats, waardoor een diversiteit aan klachten kan ontstaan. 80% van de vrouwen ervaart een vorm van PMS in de 2de helft van hun cyclus. vaak kan osteopathie dit heel goed behandelen waardoor je beter functioneert.