Kuitklachten

Twijfelt of u terecht kan met uw klachten?
Bel of mail ons dan!

Vaak zien we kuitklachten bij sporters. Ze kunnen acuut ontstaan zoals bij een scheur in het bindweefsel van je spier. Op het moment dat de scheur ontstaat voelt het alsof er met een zweep hard op je kuit wordt geslagen. Je kunt ook minder acute klachten hebben die al een tijdje sluimeren, en dan pijn ervaren bij het belasten of je kunt geen sprintje meer trekken zonder pijn. De pijn die je dan waarneemt is meestal tijdens of na het sporten en de kuit voelt dan vaak vol en moe aan. 


Je kuitklachten kunnen ontstaan door een verhoogde belasting die je kuit niet goed kan verwerken. Een blokkade in je enkel, knie, heup of voet kan zorgen voor deze verhoogde belasting. De belasting is dan anders op je kuitspier en kan zorgen voor een overbelasting. Soms zitten de blokkades in je lichaam nog verder van je kuit. 


De osteopaat gaat samen met jou opzoek waardoor je klachten ontstaan. We zorgen dat er nergens meer sprake is van een blokkade en/of overbelasting, waardoor de kuitklachten verdwijnen en je weer blessurevrij kunt gaan sporten