Maagklachten

Twijfelt of u terecht kan met uw klachten?
Bel of mail ons dan!

De weg naar je hart gaat door de maag, maar wat als je daar nou zo’n last van hebt?

Er zijn verschillende factoren die het ontstaan van je maagklachten kunnen beïnvloeden, zoals verkeerd eten (niet goed kauwen of te snel eten), roken, alcohol, koffie, thee, spanning en stress, bacteriële besmetting en/of een vertraagde maagwerking.

De maag is een belangrijke bouwsteen van je spijsverteringssysteem. Dat betekent dat als je maagproblemen hebt, de hele vertering in je darmen kan verslechteren. Een luie of overgevoelige maag kan leiden tot typische darmklachten zoals buikpijn, diarree of bijvoorbeeld winderigheid.

De mobiliteit van je maag is erg belangrijk. Wanneer deze wordt verminderd door bijvoorbeeld littekenweefsel, trauma of langdurige stress, kan dit gevolgen hebben op de functie van je maag. 
Stress en met name langdurige stress zorgt ook voor een verminderde aanmaak van maagzuur en verteringssappen die juist nodig zijn om voedsel goed te kunnen verteren. 

Osteopathie kan helpen bij het verbeteren van je maag mobiliteit, doorbloeding en de aansturing waardoor je maagklachten verminderen. Natuurlijk gaan we eerst op zoek naar de oorzaak van jouw probleem. Daarbij bekijken we je hele lichaam en onderzoeken we of het probleem niet elders is ontstaan. 

 

Volgens mij ken jij vast wel iemand die maagzuurremmers slikt! 

Miljoenen Nederlanders slikken sterke maagzuurremmers terwijl langdurig gebruik veel risico’s met zich mee kan brengen. Je kan er bijvoorbeeld maag- en darm infectie van krijgen, een tekort aan magnesium en vitamine B12 en zelfs botontkalking. Het daadwerkelijke probleem onderdruk je. De symptomen zijn vaak pijn rond de maagstreek, een vol gevoel hebben, brandend maagzuur, veelvuldig boeren, misselijkheid of zelfs braken. 
Dit klinkt niet heel fijn, toch? 


Maak nu een afspraak