Hamstring blessure

Twijfelt of u terecht kan met uw klachten?
Bel of mail ons dan!

Plotselinge hevige pijn aan de achterzijde van je bovenbeen? 


Hamstring klachten komen helaas heel veel voor en is één van de meest voorkomende sportblessures. Heel vervelend en het kan heel lang aanhouden. 


De symptomen zijn vaak plotse hevige pijn na een explosieve inspanning aan de achterzijde van je bovenbeen, zoals bijvoorbeeld een sprintje trekken, maar ook bij een spagaat maken.


Je hamstringblessure kan door heel wat indirecte oorzaken ontstaan en gelinkt zijn aan blokkades elders in het lichaam. Het kan bijvoorbeeld ontstaan doordat je belasting te hoog is of je belastbaarheid juist is gedaald. Door een veranderde belasting in bijvoorbeeld je lage rug, bekken, knie of voet kan de kracht op een andere manier de hamstring belasten en kan dit klachten veroorzaken. De functie van je hamstring is namelijk strekken van je heup, buigen van je knie, stabiliseren van bekken, je heup naar binnen en naar buiten draaien. Als je belastbaarheid te laag is kan dit komen doordat je een verminderde aanvoer van bouwstoffen en energie hebt en/of een verminderde afvoer van je afvalstoffen.


Door lichamelijk onderzoek probeert de osteopaat te achterhalen waar het bewegingsprobleem in je lichaam zit waardoor je hamstring (steeds) overbelast raakt en er een blessure is ontstaan. Als de blokkades zijn opgeheven kan de spier weer herstellen. 

 

Naar schatting bestaat 15 procent van alle sportletsels uit hamstringblessures. Ze verschillen van een scheurtje, spasme tot aan verrekkingen. 


Wist je dat hamstringblessures in verband staan met kaakproblemen. 


Maak nu een afspraak