SI Klachten

Twijfelt of u terecht kan met uw klachten?
Bel of mail ons dan!

​Alle stabiliteitsoefeningen van de fysiotherapeut uitgevoerd. 
Je rug is losgemasseerd. De naalden van de Dry Needling in je bilstreek gestoken. En toch blijven die vervelende pijn rond dat SI-gewricht weer terugkeren...

De osteopaat kijkt eens verder dan de actieve stabiliteit van je romp en omliggende spieren. Die pijn rond dat SI gewricht kan namelijk heel makkelijk ergens anders zijn ontstaan. 
Het SI gewricht bevindt zich onder de laatste ruggenwervels en zorgt met zijn driehoekige vorm voor een steunbasis van de lage rug en bekkengebied. Je kan dus niet zonder deze steunbasis en het SI-gewricht zal dus ook compenseren op onderliggende stress of spanningsklachten.

Oftewel, dat SI gewricht heeft het maar zwaar te verduren. De osteopaat kijkt welke keten er in je lichaam vastloopt. Door deze keten af te bouwen kan je SI eindelijk wat rust krijgen en jouw rug en bekkengebied de juiste steun geven.

Want zeg nou zelf, ook jij verdiend toch het juiste steuntje in jouw rug?

 

Sacro-Iliacale (SI) klachten komen vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Dit komt omdat de ligamenten die de SI-gewrichten ondersteunen bij vrouwen van nature flexibeler zijn. Deze flexibiliteit neemt toe tijdens zwangerschap om de bevalling mogelijk te maken, maar kan ook leiden tot instabiliteit en pijn in het SI-gewricht. Het is een herinnering aan de verbazingwekkende aanpassingen die het vrouwelijk lichaam kan maken, hoewel ze soms tot ongemak kunnen leiden.


Maak nu een afspraak