Stressklachten

Twijfelt of u terecht kan met uw klachten?
Bel of mail ons dan!

Je lijf kan ontzettend veel compenseren, maar ieders emmertje stroomt wel eens over.

Een beetje stress kan dus geen kwaad. Stress maakt je alert en zorg voor een goede concentratie. Alleen wanneer je te veel stress ervaart en dus langdurig stresshormonen aanmaakt, merk je dat er lichamelijke klachten ontstaan.

Hoofdpijn, vastzittende schouders of druk op de borst zijn de meest voorkomende klachten.
Ieder slaat zijn/haar/diens stress weer anders op. Wat jou stress geeft hoeft een ander ook niet als stress te ervaren, maar hoe ga jij met die stress om? En hoe kom je er weer van die lichamelijke klachten af?

Osteopathie werkt ondersteunend voor je lichaam om stress te verwerken. Het zorgt er ook voor dat de balans in je lichaam weer hersteld wordt. Er wordt gekeken waar de stress-as in het lichaam vastloopt en hoe je weer soepel in je lijf kan functioneren.

 

Niet alle stress is negatief. Er is een term genaamd "eustress", die verwijst naar positieve stress die wordt ervaren bij opwindende gebeurtenissen zoals een huwelijk, het krijgen van een nieuwe baan of het aangaan van een uitdaging. Dus stress kan zowel een negatieve als een positieve kant hebben, afhankelijk van de situatie en hoe we ermee omgaan.


Maak nu een afspraak