Fertiliteit

Twijfelt of u terecht kan met uw klachten?
Bel of mail ons dan!

Zwanger raken is niet voor iedereen vanzelfsprekend.

De oorzaak van fertiliteits klachten kan een aanwijsbare medische reden hebben. Het is daarom belangrijk om altijd een arts te consulteren voordat je een osteopaat bezoekt. Zwanger raken is een natuurlijk maar ook ingewikkeld proces dat op vele vlakken verstoord kan raken waardoor een positieve zwangerschapstest uitblijft. Hierbij kan je denken aan verklevingen aan de eierstokken, verklevingen in de baarmoeder of een disbalans in de hormonen. 

Als dit uitgesloten is, zijn er nog tal van functionele problemen die een zwangerschap verhinderen. Zoals verminderde doorbloeding naar het kleine bekken, daar waar de baarmoeder en eierstokken liggen. Verminderde beweeglijkheid van de voortplantingsorganen of littekenweefsel na een operatie. 

Wij gaan op zoek naar deze bewegingsbeperkingen en zorgen met manuele technieken voor een optimale balans in het bekkengebied. Tevens krijg je advies op gebied van voeding en leefstijl.

De osteopaten bij MOVA Osteopathie zijn gespecialiseerd in het behandelen op gebied van fertiliteit. Twijfel je of je terecht kan bij een osteopaat? Wij beantwoorden graag al jouw vragen. Neem contact met ons op.

Dat deze manuele technieken een positieve bijdrage leveren aan de fertiliteit is ook beschreven in wetenschappelijke artikelen: 

 

Het zijn niet alleen mensen zijn die zich zorgen maken over hun biologische klok. Het blijkt dat mannelijke muizen ook een biologische klok hebben! Onderzoek heeft aangetoond dat oudere muizenvaders meer kans hebben om nakomelingen te hebben met gezondheidsproblemen dan jongere muizenvaders. 


Maak nu een afspraak