Migraine

Twijfelt of u terecht kan met uw klachten?
Bel of mail ons dan!

Intense Hoofdpijn. Je kan het daglicht niet meer goed verdragen of het geluid is te hard, ziet aura’s en soms ben je er ook heel erg misselijk van.
Migraine wil je niet hebben, maar helaas hebben veel mensen er toch last van...

Migraine komt 3x vaker voor bij vrouwen. Vaak starten de klachten tussen het 10e en 30e levensjaar en een piek rond je 40e. Gelukkig zwakt migraine vanaf je 50e af, maar zo lang wil je niet wachten.

Een aura is het zien van lichtflitsen, kleuren of vlekken voordat je hoofdpijn echt begint. Je migraineaanval kan met of zonder ‘aura’ zijn, kan tussen de 4 en 72 uur duren en kan bij activiteiten toe nemen. Het bouwt zich op in 4 fases:

  1. Begin fase opbouw spanning waarbij verhoogd reukvermogen, geïrriteerd of gespannen zijn.
  2. Aura fase
  3. Migraine of pijnfase waarbij misselijkheid kan optreden en soms braakneigingen
  4. Herstelfase

Vaak wordt migraine behandeld met medicatie terwijl uit onderzoek blijkt dat osteopathische behandeling effectiever is tegen migraine. De frequentie, intensiteit en de duur van de migraine kan hierdoor aanzienlijk afnemen. 

 

Een van de meer ongewone symptomen die sommige mensen met migraine kunnen ervaren, is wat bekend staat als "Alice in Wonderland Syndroom" (AIWS). Dit is een zeldzame aandoening die de perceptie van de tijd en ruimte kan verstoren. Mensen met AIWS kunnen het gevoel hebben dat hun lichaam of delen van hun lichaam groter of kleiner zijn dan ze in werkelijkheid zijn. Ze kunnen ook het gevoel hebben dat de kamer om hen heen krimpt of groeit.


Maak nu een afspraak