Voorkeurshouding

Twijfelt of u terecht kan met uw klachten?
Bel of mail ons dan!

​Er is sprake van een voorkeurshouding wanneer je baby alleen maar in 1 bepaalde houding slaapt, waarbij het hoofdje naar links of rechts gedraaid is of overmatig wordt gestrekt.


Als deze voorkeurshouding langer aanhoudt is er een afplatting van de schedel te zien.

Ook kan deze voorkeurshouding later van invloed zijn op de motorische ontwikkeling van de kleine. Belangrijk dus om ervoor te zorgen dat jouw baby weer helemaal vrijuit kan bewegen. De osteopaten bij Mova osteopathie zijn gespecialiseerd in het behandelen van deze klachten en werken nauw samen met de kinderfysiotherapeuten in de omgeving.  

Pasgeboren baby's vertonen een opmerkelijk scala aan natuurlijke reflexmatige houdingen, zoals de grijpreflex, waarbij ze instinctief objecten vastgrijpen, de moro-reflex, waarbij ze hun armen en benen spreiden bij plotselinge schrik, en de zuigreflex, waardoor ze automatisch beginnen te zuigen wanneer iets hun lippen raakt.  Reflexen zijn essentieel voor hun overleving en vroege motorische ontwikkeling, en na verloop van tijd zullen sommige reflexen vervagen terwijl ze bewustere motorische vaardigheden ontwikkelen.


Maak nu een afspraak