Hoofdpijn

Twijfelt of u terecht kan met uw klachten?
Bel of mail ons dan!

De ene hoofdpijn is de andere niet

Wie weleens hoofdpijn heeft weet hoe vervelend dit kan zijn. Toch is de ene hoofdpijn de andere niet. Er zijn veel verschillende soorten hoofdpijn met allen hun eigen kenmerken. De bekendste soorten hoofdpijn zijn: spanningshoofdpijn, migraine, medicatie-afhankelijke hoofdpijn en cervicogene hoofdpijn.

De hoofdpijn soorten verschillen van elkaar door de ontstaanswijze, duur, intensiteit, lokalisatie en aard. Ook zien we vaak dat er overlap is van de verschillende soorten. Dit noemen we combinatie hoofdpijn. Pijn in het hoofd kan gepaard gaan met bijkomende symptomen zoals; overgevoeligheid voor licht en/of geluid en het hebben van nekpijn en duizeligheid.

Gelukkig is jouw hoofdpijn goed te behandelen. Wij beoordelen niet alleen het hoofd en de nek maar kijken naar je gehele lichaam. Meestal zit de oorzaak van je hoofdpijnklachten elders in het lichaam en is je hoofdpijn een gevolg daarvan. Wat we veel zien in de osteopathiepraktijk zijn dat klachten aan het spijsverteringsstelsel gepaard gaan met hoofdpijnklachten. Natuurlijk is ieder individu weer uniek, daarom gaan we aan de hand van een uitgebreid vraaggesprek en lichamelijk onderzoek op zoek naar de oorzaak van de klachten. 

Heb je al hoofdpijn gekregen na het lezen van deze tekst?

 

Er zijn verschillende soorten hoofdpijn, waaronder spanningshoofdpijn, migraine en clusterhoofdpijn. Spanningshoofdpijn is de meest voorkomende, waarbij volgens sommige schattingen tot 70% van sommige populaties in een gegeven jaar last kan hebben van deze vorm van hoofdpijn.


Maak nu een afspraak