Zware bevalling of traumatische bevalling

Twijfelt of u terecht kan met uw klachten?
Bel of mail ons dan!

​Een zware bevalling kan een traumatische ervaring zijn voor zowel moeder als kind.


De bevalling kan langdurig, te snel of met diverse interventies zoals een vacuümpomp, knip of spoedkeizersnede verlopen. Deze ingrepen kunnen leiden tot geboortetrauma bij je baby, wat de ontspanning en ontwikkeling kan belemmeren. Hierbij kunnen klachten optreden zoals slaaptekort, darmkrampjes, voorkeurshouding, sterke behoefte aan contact, overstrekking en reflux.


Bij het gebruik van een vacuümpomp tijdens de bevalling kunnen specifieke klachten ontstaan. Je baby kan last hebben van hoofdpijn, nekpijn, moeite met zuigen of slikken, en mogelijk schedelvervorming. Osteopathie kan helpen bij het verlichten van deze klachten en het herstellen van de natuurlijke balans in het lichaam van je baby.


Na een keizersnede kunnen baby's verschillende klachten ervaren. Ze kunnen last hebben van ademhalingsproblemen, spijsverteringsproblemen, verminderde beweeglijkheid of een vertraagde hechting. Osteopathische behandeling kan de gezondheid en het welzijn van je baby ondersteunen door de spanningen in het lichaam te verminderen en de normale functie te bevorderen. 

Volgens gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) lijdt ongeveer 70% van de wereldbevolking aan ten minste één traumatische gebeurtenis in hun leven. Dit kan variëren afhankelijk van factoren zoals persoonlijke, geografische, socio-economische omstandigheden en politieke situatie.


Maak nu een afspraak